Menu
CamperverhuurNieuwZeeland

Tips voor het reizen met een camper in Nieuw-Zeeland

Handige links voor Nieuw-Zeeland

Tips

Vroeg boeken

Let er bij camperhuur in Nieuw-Zeeland goed op dat u met name voor het hoogseizoen (jan-feb) vroeg boekt. De prijzen van de verhuurders zijn veelal gebaseerd op flextarieven, wat inhoud dat de prijs bepaalt wordt door 'vraag en aanbod'. Wanneer u vroeg boekt is er nog veel beschikbaar en zijn de laagste tarieven nog beschikbaar. Maar wanneer u in november-december boekt voor januari betaalt u de hoofdprijs. Ook de beschikbaarheid wordt dan vaak een probleem, met name bij 'one way rental'.

Over Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

 

Nieuw-Zeeland bestaat uit 2 grote eilanden, het Noordereiland en het Zuidereiland en meerdere kleinere eilanden. De grote eilanden worden verbonden door een ferry (van Picton naar Wellington) en zijn beide geschikt om te kamperen met een camper. Op het Noordereiland kunnen er camper opgehaald worden in Auckland en Wellington en op het Zuidereiland in Christchurch en Queenstown. Nieuw-Zeeland

Er wonen bijna 4,5 miljoen mensen in Nieuw-Zeeland waarvan bijna driekwart op het Noordereiland. Nieuw-Zeeland is nog steeds onderdeel van het gemenebest en eert nog steeds het Brits Koningshuis. Vandaar de Engelse vlag (Union Jack) in de linkerboven hoek van de Nieuw-Zeelandse vlag

Nationale Parken

Bekende parken op het Noordereiland zijn het Urewera National Park, Whanganui National Park en Kaimanawa National Park. Op het Zuidereiland heb je het Victoria Forest Park, Arthur’s Pass National Park en het Mount Aspirin National Park. Auckland en Christchurch hebben de grote internationale luchthavens maar er zijn ook kleinere luchthaven waar met doorverbindingen op gevlogen kan worden.

Verhuurders

Er zijn maar dan 10 camperverhuurders in Nieuw-Zeeland. Ze verschillen sterk van elkaar. Zo zijn er ‘backpack’ verhuurders zoals Juicy, Hippie Camper en Cheapa Camper die erg gericht zijn op de jongeren markt met kleinere en soms wat oudere wagens. De grotere en luxere verhuurders zoals Kea Campers en Apollo RV zijn de meer luxe verhuurders met echte motorhomes en geen hippie busjes. Andere verhuurders zijn Mighty, Maui, United, Britz en Apha Campers, met allemaal hun eigen modellen en kenmerken. In onze vergelijksysteem proberen we zoveel mogelijk duidelijk te maken in welke categorie elke verhuurder valt. Wanneer u vragen heeft of advies wilt kunt U ons altijd even bellen.

Credit Card - borg

Om een camper te huren is een creditcard verplicht. Als u het eien risico niet afkoopt reklent me vaak een hoge borg. Soms wordt er zelfs omn twee credit cards gevraagd! Wat betreft het gebruik van de credit card, dDe verhuurders maken een print van de kaart voor de borgsom. Zorg dat er in ieder geval een paar duizend dollar op staat aangezien u naast de borg de creditcard veel zal gebruiken onderweg. Eten, benzine, campings, etc..

Hoewel CamperverhuurNieuwZeeland.nl ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan AutohuurWereldwijd niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. AutohuurWereldwijd accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt. AutohuurWereldwijd kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Verzekeringen en meer

Alle campers worden aangeboden met verzekering. Voor meer details en de voorwaarden, klikt u op gedetailleeerde offerte of neemt u contact met ons op! Houd er wel rekening mee dat er een eigen risico en dus ook een borg geldt bij het huren van een camper. Dit eigen risico kan in Nieuw-Zeeland behoorlijk oplopen, vaak is het in Nieuw-Zeeland een goed idee om voor een all inclusive pakket te kiezen, hierin is het eigen risico afgekocht. Dit bedrag wordt als borg bij het ophalen gereserveerd of zelfs echt uitbetaald met de creditcard en vrijgegeven wanneer de wagen wordt ingeleverd. In elk geval dient u dus wel in het bezit zijn van een creditcard.

Disclaimer

Hoewel Camperverhuur Nieuw-Zeeland ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan Autohuurwereldwijd Group niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. Autohuurwereldwijd Group kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. Autohuurwereldwijd Group accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt. Autohuurwereldwijd Group kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Toch liever met een huurauto reizen dan met een camper? Kijk eens op Autohuur Nieuw-Zeeland. Ook hier wordt het aanbod van diverse autoverhuurders overzichtelijk op een rij, op prijs gesorteerd.


CamperverhuurWereldwijd CamperverhuurNieuwZeeland.nl is partner van Travelhome - ANWB, lid van SGR en ANVR ©